5 konstiga ord om bröllop

5 konstiga ord om bröllop

Det är nog jobb med att hålla koll på alla detaljer i bröllopsplaneringen, sedan tillkommer en hel del konstiga ord och begrepp relaterade till bröllopet som man ska försöka hålla isär och reda ut. Det är inte så lätt alla gånger. Här har jag listat fem konstiga ord som relaterar till bröllop, och vad de betyder.

Äktenskapstycke
Äktenskapstycke är ett begrepp som syftar till att två personer som är tillsammans liknar varandra till sättet och ser ut att passa som man och hustru.

Hindersprövning
Innan man får gifta sig ska Skatteverket göra en hindersprövning. Syftet är att kontrollera att det inte finns några hinder för er att gifta er. Då kontrollerar man att personerna som ska gifta sig inte är under 18 år, att de inte är nära släkt och att de inte redan är gifta på annat håll.

marit_ken047Kravatt
Kravatt är en kortare slips och har mer tyg framtill vilket nästan påminner lite om en halsduk. Läs mer om olika accessoarer för brudgummen.

jennie+adam069Brudfölje
Begreppet brudfölje syftar till de personer som brudparet har med sig vid vigseln, det vill säga tärnor och marskalkar. Det är vanligt att brudföljet består av syskon och/eller nära vänner till brudparet. Brudföljets uppgift är att finnas som stöd för brudparet. Någon av tärnorna brukar till exempel hålla brudens bukett under själva vigselakten, och någon av marskalkarna brukar hålla koll på ringen åt brudgummen.
Till brudföljet räknas också brudnäbbar. Brudnäbbar är de personer, ofta yngre barn, som går framför brudparet i kyrkan eller fram till vigselplatsen.

Morgongåva
Morgongåva är en gåva som man ger till sin make/maka på morgonen efter bröllopsnatten. Ursprungligen var det bara mannen som gav kvinnan en morgongåva, och den gåvan skulle trygga kvinnans framtid om mannen av någon anledning skulle gå bort.
Idag är det  väldigt vanligt att kvinnan ger bort sensuella bilder på sig själv till mannen, som levereras i en vacker box eller ett album.

Kontakta mig för mer information om morgongåvefotografering.

Leave a reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>