Två vänner, ett bröllop och en hel hög med kärlek


Madeleine & Dennis 2015-10-10 ❤

I helgen har jag fått äran att fotografera två av mina allra närmsta vänner. I lördags gifte sig Madeleine med sin Dennis i Länna kyrka (där jag är döpt) och det var så himla fint! Jag var fotograf en bit in på middagen, sedan blev jag vanlig gäst och kunde koncentrera mig på att fira tillsammans med det lyckliga och vackra paret 🙂

Igår fotograferade jag Linnéa tillsammans med hennes Sandra och deras hund Humle. Så det blev lite av en blandning mellan familjefotografering och kärleksfotografering 🙂 Vädret var strålande och jag fick otroligt fina och kärleksfulla bilder i höstljuset!

Att fotografera människor jag känner och har en nära relation till är lättare i vissa avseenden, och svårare i andra. Lättare just för att jag känner dem och kan använda mig av deras personligheter, vilka de är och vad de tycker om på ett annat sätt under fotograferingen, än vad jag kan göra med par jag bara träffat en gång. Svårare på det sättet att under fotograferingen behöver vi ha en annan relation under en liten stund, då är jag fotografen och inte vännen, då är relationen professionell istället för privat. För jag vill ha den professionella relationen under mitt uppdrag eftersom jag är noga med att alla mina kunder ska få samma upplevelse under både konsultation, fotografering och bildvisning. Dock går jag lite emellan rollerna för i många fall får jag också en vänskaplig relation med kunder som jag inte kände på förhand. Jag är dessutom kramig av mig och när jag lärt känna mina kunder mer och fått höra deras livshistorier så känns en kram mer naturligt än ett handslag 🙂 Så anlita mig inte om du inte vill ha en kram och en ny vän, haha 😉

Leave a reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>