Blogg

116 Articles

Familjebilder att stoltsera med

tavlor-fam-gundberg

Idag har de här fina tavlorna kommit hem till familjen Gundberg! De har en vägg i hallen med släktbilder på ena sidan och på motsatt sida kan de nu stoltsera med sina egna familjebilder. Med leveransen låg även ett par överraskningar åt Nils och Ylva, självklart ska barnen ha något lite extra när de hjälper till att skapa sådana här fina familjebilder! <3

Klicka här för att se mer av mitt produktutbud.


 

3 views

Bild och ord från nyföddkund

hemma hos rosa

I veckan skickade gulliga Rosa den här bilden till mig med följande ord:

”Ville bara visa dig att våra bilder är på plats här hemma hos oss. Tack för att du skapat så fina bilder till oss !”

Det betyder så mycket för mig att se de färdiga bilderna i mina familjers hem och det är så härligt att få möjligheten att hjälpa till att skapa sådana här ovärderliga minnen! <3

2 views

Begränsat med lediga tider för fotografering

by Matilda 0 Comments

gravidfotografering-norrköping_nyföddfotografering-norrköping

Den här tiden ska vara lågsäsong för mig men det har jag knappt märkt av för jag har haft så mycket att göra. Vilket är superkul förstås, jag är så tacksam att få kalla detta mitt jobb!  Nu är jag helt fullbokad i mars men jag har fortfarande tider i april och maj. Så vänta inte med er förfrågan, framförallt vill jag uppmana er som funderar på gravidfotografering och nyföddfotografering att inte vänta med att boka. Tiderna går supersnabbt och just sådana fotograferingar kan ju bara göras inom en begränsad tidsram.

GRAVIDFOTOGRAFERING
Med möjlighet att låna vackra gravidklänningar för att mamma ska få känna sig lite extra lyxig. Pappa och eventuella syskon får givetvis vara med under fotograferingen också! Jag rekommenderar att gravidfotograferingen genomförs i vecka 28-36.
Läs mer om gravidfotografering

NYFÖDDFOTOGRAFERING
Fånga bebisens första tid och er alldeles nya lilla familj. Eventuella syskon får givetvis vara med under fotograferingen!
Bokas helst redan under graviditeten för att kunna garantera en tid. Jag rekommenderar att fotograferingen genomförs när bebisen är 5-10 dagar.
Läs mer om nyföddfotografering

Se lediga lördagar för bröllopsfotografering


 

3 views

Familjefotografering Norrköping – familjen Andersson

Jag har fotograferat familjen Andersson flertalet gånger. Det hela började med Malin och Johans underbara bröllop 2014. Jag fotograferade dem också när Milton låg i magen. I november förra året var det dags för Milton att fylla ett och då passade det utmärkt med en fotografering för att föreviga den milstolpen och ta nya bilder på hela familjen.

Tack kära ni för att återigen få äran att skapa dessa härliga minnen tillsammans med er <3

fam_andersson04fam_andersson05fam_andersson10fam_andersson11fam_andersson20fam_andersson23fam_andersson25fam_andersson26fam_andersson30

Söker du också efter en fotograf som kan föreviga dig och din familj?
Läs mer om familjefotografering

18 views

Barn nummer två, tätt inpå?

by Matilda 0 Comments

familjefotografering norrköping

Vad är egentligen bästa åldersglappet mellan barn nummer ett och barn nummer två? Det finns väl inte direkt ett rätt svar på den frågan. Jag har ju själv bara ett barn, och hade inte velat ha ett syskon till Jenny så tätt heller. Jag tycker det verkar så mysigt med lite äldre barn som får ett yngre syskon, de blir så omhändertagande och beskyddande. Men som med allt annat så finns det ju för- och nackdelar med att ha barn tätt kontra att ha barn med lite fler år emellan.

Att få fler barn tätt

Fördelar:

 • Du blir fortare klar med alla barnsaker, såsom vagn, spjälsäng, skötbord och allt vad det är. Då slipper du ha ett enskilt förråd till allt det (för det tar plaaaaats) och kan sälja det på en gång.
 • Barnen har mer gemensamt och mer utbyte av varandra. Då har de också lättare att dela rum med varandra.
 • Småbarnsåren med allt vad det innebär, är över fortare. Visst, det blir intensivt med två små knoddar samtidigt. Men det tar fortare slut.

Nackdelar:

 • Man får betala dubbel dagisavgift, om man inte är hemma med barnen då förstås.
 • Kroppen kanske inte hinner återhämta sig ordentligt mellan graviditeterna.
 • Du är borta från arbetslivet under en längre period i sträck vilket kan påverka framtida karriär, och göra det trögare att komma tillbaks.

 

Att få barn med fler år emellan

Fördelar:

 • Det kan vara lättare att ge den nya bebisen rätt mängd uppmärksamhet om du har ett äldre syskon hemma snarare än om du har en tvååring hemma.
 • Förhoppningsvis minskar rivaliteten och jämförelsen om barnen inte är så jämngamla.
 • Det yngre barnet får automatiskt en förebild att ta efter.

Nackdelar:

 • Det kan vara svårare att balansera vardagen när det ska hämtas och lämnas på olika skolor/dagis.
 • Familjelördagarna kan vara knepigare att få ihop tillsammans, när nioåringen vill gå på bio men treåringen knappt klarar av att sitta still i fem minuter.
 • De andra mammorna som är föräldralediga samtidigt är 10 år yngre än dig och ni har inte så mycket gemensamt.

Källa


7 views

Nyföddfotografering med tillhörande sanering

by Matilda 2 Comments

”Sanering är ett ord som vi tar med oss från dagen”.
Det sa jag till pappa Emil under dagens nyföddfotografering, då lilla Ellinor hade en tendens att skjuta loss ordentligt, haha! Men så gör ju barn, de bajsar och kissar när de känner att de behöver. En del mer än andra 😉 Och det gör verkligen ingenting, det hör till!

Ellinor var superduktig under hela fotograferingen, sov så djupt trots att jag styrde och bökade med mössor, wraps och hårband. Enda gången hon inte sov riktigt var när vi tog familjebilderna. Ja förutom när hon hamnade i pappas famn förstås, då somnade hon tryggt om. Pappas flicka <3

ellinor_bts_0011ellinor_bts_0008ellinor_bts_0039

Foto: Sofia Hollstedt

62 views

Album från vår resa till USA

by Matilda 0 Comments

usa-album

I somras var ju vi på semester i USA i samband med min 30-årsdag. Självklart tog jag kopiösa mängder bilder och dessa ville vi förvara i album. Albumen innehåller både text och bilder, både faktamässig text om platserna men också text för att minnas vad vi själva gjorde på semestern.

I veckan anlände två av tre album, det sista albumet är inte färdigproducerat än (det är från San Fransisco och det kommer att bli stoooooort). De är så galet fina, vi är båda så himla nöjda! Och det känns så bra att göra något av dessa bilder så de inte bara blir liggandes på datorn. Detta var den största resa vi någonsin gjort och då förtjänar bilderna att bli bevarade på det bästa sättet – i album!

Vad brukar ni göra med era semesterbilder?


 

18 views

Nyföddfotografering Norrköping – Lilian

En kall decembermorgon knackade det på dörren till studion och den lilla familjen fick komma in i värmen. Jag hade äran att få fotografera sötaste Lilian tillsammans med mamma och pappa under hennes första dagar i livet. Det här är så ovärderliga minnen och bilder, för de växer så himla fort, jag träffade Lilian bara några veckor efter fotograferingen och då hade hon redan växt massor! Nu finns dessa minnen bevarade hemma hos familjen med familjebilder på väggarna och ett album med bilder på bara Lilian, som hon kan få när hon blir äldre 🙂

lilian03lilian06lilian17lilian18lilian19lilian20lilian22lilian23lilian24lilian27lilian29

Läs mer om nyföddfotografering.


 

30 views

Familjen först

by Matilda 0 Comments

​Förutom min stora passion för att hjälpa familjer och brudpar att dekorera sina hem med vackra bilder, är en av anledningarna till att jag ville bli 100% egen företagare, att få mer tid med familjen. Jag vill inte bli en sådan entreprenör som jobbar ihjäl sig, för mig är det viktigaste att få tid över till dem jag älskar mest! Därför unnade jag mig ledigt idag för en weekend med familjen. Och jag blir bortskämd med både kvalitetstid och shopping 😊

4 views

Leverans av tavlor

tavlor.jpg

Idag har jag levererat tre fina tavlor till en kund. Älskar att få vara med i hela processen, från planeringsstadiet till leverans av färdiga produkter 

Så här blev omdömet från kunden:

Tusen tack för underbara bilder och en fantastisk service. Det har varit ett nöje att bli fotograferad av dig


 

3 views