Blogg

129 Articles

Nyföddfotografering Norrköping – John

Två kärleksfulla och stolta föräldrar, en busig men beskyddande storebror och en alldeles ny liten människa i fokus, är allt som behövs. Då blir det så här vackert och mysigt, då skapas sådana här värdefulla bilder som familjen och kommande generationer kan njuta av för lång tid framöver.

john05john03svjohn10john12svjohn15john20john08john09svjohn17john24john26svjohn22john31sv

Här kan du se vad familjen valde att skapa med sina vackra bilder: Hel kollektion med nyföddbilder

Klicka här för att läsa mer om nyföddfotografering.

9 views

Nyföddfotografering Norrköping – Ellinor

När Ellinors mamma kontaktade mig visste vi inte att det var just Ellinor jag skulle fotografera, för då låg hon fortfarande i sin mammas mage. Jag berömde Ellinors mamma för att hon hörde av sig redan under graviditeten, det går mycket lättare att få en tid för nyföddfotografering då, samt att det finns gott om tid för att planera fotograferingen och gå igenom alla säkerhetsaspekter innan. En del hör av sig när bebisen redan är född och då kan det vara för sent. Dels kan jag inte garantera en tid och dels är det inte säkert att man får resultatet av de där klassiska, vackra nyföddbilderna som så många vill ha, för att bebisen hunnit bli äldre än två veckor och därför har svårare att ligga i de klassiska nyföddposerna. Men med lilla Ellinor gick det superbra och vi fotade med färgtemat beige och brunt vilket var tur, för det var mer än tygbakgrunder och sjalar som var brunt när vi var klara… 😉

ellinor02ellinor05ellinor06ellinor08ellinor12ellinor17svellinor18ellinor21ellinor23ellinor27svellinor28

19 views

4 saker du bara måste göra under bebisens första sommar

barnfotografering-utomhus-norrköping

1) Köp en liten plastbassäng och passa på att plaska och busa under de där varmaste sommardagarna. När Jenny var liten hade jag en liten pool till henne när vi var på landet, det var alldeles perfekt!

2) Blås bubblor. Det finns inte en bebis som inte är fascinerad av bubblor!

3) Njut av picknick utomhus. Ta med en filt och en korg med lite godsaker i, hitta en skön plats i gräset under ett träd eller på någon annan plats där skuggan svalkar, och njut av både picknicken, mammaledigheten och din lilla skatt. Min dotter älskar picknick, så när det inte är säsong dukar hon ibland upp picknick inomhus! ^_^

4)  Vig en kväll i det vackra solnedgångsljuset till att ta era första familjebilder tillsammans. Ingenting slår det svenska ljuset en ljum sommarkväll. Skapa vackra minnen från er första sommar tillsammans och njut av de tavlorna när du går förbi dem varje dag i ert hem.

3 views

Om nyfödda och deras sömnbeteende

Många kvinnor som väntar barn har svårt att sova mot slutet av graviditeten. Men tro inte att du får mer sömn när bebisen väl kommer, tvärtom blir sömnschemat mer oregelbundet. Du kan säkerligen också vänta dig att vänner och familj frågar huruvida bebisen sover och om ni som nya föräldrar hinner få någon vila. Och även om bebisen sover bra bör den ju ändå matas var 3e-var 4e timme och då störs sömnen av det.

john01

Visste du att…

…nyfödda bebisar mer ofta än sällan, vänder på dygnet?
Det här är den stora utmaningen för oss föräldrar eftersom våra kroppar är så fixerat inställda på att sova om nätterna. Och det kan alltså vara precis just då som din nyfödda bebis är som allra piggast.

 

…din nyfödda bebis utvecklar sitt eget sömnbeteende?
Precis som oss vuxna, kan bebisen sova tungt eller vara lättväckt. Den kan också vara kvällstrött och sluta sina ögon på en gång när du lägger hen för natten, eller vilja kämpa emot och vara vaken trots att det är dags att sova.

…nyfödda bebisar kan sova genom det mesta?
Vi som föräldrar vill gärna sänka volymen när barnen ska sova men när det gäller nyfödda behöver de inte alls ha knäpptyst för att kunna sova. Tvärtom vill de gärna ha lite ljud i bakgrunden, gärna ett entonigt eller enformigt, mjukt ljud. Det kan vara ljudet av exempelvis en dammsugare, som påminner mycket om ljudet av blod och vatten som strömmar genom mamman när bebisen fortfarande ligger i magen.

Jag har alltid en värmefläkt när jag fotar nyfödda bebisar. Den fungerar både som värmekälla men den har också just ett sådant enformigt ljud som gör bebisarna trygga och sömniga under fotograferingen. Läs mer om nyföddfotografering.

3 views

Hel kollektion med nyföddbilder

I slutet på mars kom Jenny och Patrik till mig i studion för att få kika på sina nyföddbilder för första gången. Jenny fick ta till näsdukarna eftersom det blev lite känslosamt, speciellt när hon fick se bilderna på BÅDA sina prinsar!

Det är något speciellt med nyföddbilder alltså. De går rakt in i hjärtat, även på mig som inte är mamma till de här små, så blir det så väldigt mycket känslor kring det hela.

Jenny och Patrik valde att bygga en hel kollektion av nyföddbilder – de valde en tavla till väggen, ett artblock att ställa på byrån samt ett album som kan gå i arv till lille John när han blir vuxen. Och idag var det rena julaftonen för Jenny då hon fick ta emot sin leverans med alla produkter 🙂

jenny-magnusson-kollektion_1jenny-magnusson-kollektion_2jenny-magnusson-kollektion_3jenny-magnusson-kollektion_4

Läs mer om nyföddfotografering.

14 views

5 saker om nyfödda bebisar du kanske inte visste

john07

 1. Nyfödda bebisar har inga tårar
  I början blir det väldigt mycket gråt eftersom det är så bebisar kommunicerar. Men under den första tiden kommer inte en endaste liten tår. Bebisarnas tårkanaler fungerar tillräckligt för att hålla deras ögon fuktade, men inte för att producera några tårar.
 2. Nyfödda bebisar är närsynta
  Synen är ett av de minst utvecklade sinnena när bebisen föds, den ser endast ca 25 cm bort.
 3. Nyfödda bebisar föds med extra ben
  Inte som ett tredje ben, utan extraben i skelettet. Vuxna har 206 ben, nyfödda bebisar har nästan 300 ben. När bebisen växer, kommer de extra benen i kroppen att växa ihop.
 4. Nyfödda bebisar har inga knäskålar
  Trots deras extra ben i kroppen, föds bebisar utan knäskålar. De har istället bråsk i knäna som liknar knäskålar, men de faktiska knäskålarna är inte fullt utvecklade förrän bebisen är runt ett halvår – precis i tid för barnet att börja lära sig krypa.
 5. Nyfödda bebisar känner sin mamma
  Att födas in i en ny värld kan vara skrämmande och överväldigande. Det är en mängd nya intryck för bebisen hela tiden med olika dofter och olika ljud. Men då är tryggheten mamma, för en bebis känner igen sin mammas ljud och lukt från födseln.
3 views

Familjefotografering Norrköping – familjen Gundberg

I mitten på februari hade jag förmånen att få fotografera hela familjen Gundberg. Vi valde studion eftersom det var så tråkigt ute och eftersom minstingen Ylva inte kan gå riktigt än. Det blev många riktigt härliga bilder som resulterade i en vägg med fyra tavlor som nu pryder familjens hem.

När barnen blivit äldre och det är dags att förnya familjebilderna planerar vi för en roligare årstid och då blir det en utomhusfotografering eftersom familjen gillar att vara ute i skog och mark 🙂

Tack för möjligheten att få skapa dessa härliga minnen åt er <3

familjen-gundberg02familjen-gundberg04familjen-gundberg05familjen-gundberg06familjen-gundberg07familjen-gundberg08familjen-gundberg09familjen-gundberg14familjen-gundberg25familjen-gundberg26familjen-gundberg27familjen-gundberg28familjen-gundberg35familjen-gundberg23

11 views

Gravidfotografering bland granarna

britta+roger_0027_btsbritta+roger_0012_btsbritta+roger_0019_btsFoto: Roger Gustavsson

Igår var det dags för Britta och Rogers gravidfotografering. För Britta var det viktigt med skog och natur men det har inte börjat vårgrönska riktigt än. Men jag hittade en liten dunge med granar där vi tog några bilder då Britta hade på sig en av mina vackra gravidklänningar. Det blev superfint, romantiskt och lite trolskt, precis som Britta ville ha det 🙂

De hade även sina söta hundar med sig också, Felix och Vilma. Det blev en del mutor med korv men det funkade fint, vovvarna var såå duktiga! ^_^

Jag ska börja redigera bilderna redan idag för jag har svårt att hålla mig, haha! Men först har jag ett par möten att gå på.

Ha en fin fredag och helg! 🙂

50 views