Blogg

124 Articles

Hel kollektion med nyföddbilder

I slutet på mars kom Jenny och Patrik till mig i studion för att få kika på sina nyföddbilder för första gången. Jenny fick ta till näsdukarna eftersom det blev lite känslosamt, speciellt när hon fick se bilderna på BÅDA sina prinsar!

Det är något speciellt med nyföddbilder alltså. De går rakt in i hjärtat, även på mig som inte är mamma till de här små, så blir det så väldigt mycket känslor kring det hela.

Jenny och Patrik valde att bygga en hel kollektion av nyföddbilder – de valde en tavla till väggen, ett artblock att ställa på byrån samt ett album som kan gå i arv till lille John när han blir vuxen. Och idag var det rena julaftonen för Jenny då hon fick ta emot sin leverans med alla produkter 🙂

jenny-magnusson-kollektion_1jenny-magnusson-kollektion_2jenny-magnusson-kollektion_3jenny-magnusson-kollektion_4

Läs mer om nyföddfotografering.

13 views

5 saker om nyfödda bebisar du kanske inte visste

john07

 1. Nyfödda bebisar har inga tårar
  I början blir det väldigt mycket gråt eftersom det är så bebisar kommunicerar. Men under den första tiden kommer inte en endaste liten tår. Bebisarnas tårkanaler fungerar tillräckligt för att hålla deras ögon fuktade, men inte för att producera några tårar.
 2. Nyfödda bebisar är närsynta
  Synen är ett av de minst utvecklade sinnena när bebisen föds, den ser endast ca 25 cm bort.
 3. Nyfödda bebisar föds med extra ben
  Inte som ett tredje ben, utan extraben i skelettet. Vuxna har 206 ben, nyfödda bebisar har nästan 300 ben. När bebisen växer, kommer de extra benen i kroppen att växa ihop.
 4. Nyfödda bebisar har inga knäskålar
  Trots deras extra ben i kroppen, föds bebisar utan knäskålar. De har istället bråsk i knäna som liknar knäskålar, men de faktiska knäskålarna är inte fullt utvecklade förrän bebisen är runt ett halvår – precis i tid för barnet att börja lära sig krypa.
 5. Nyfödda bebisar känner sin mamma
  Att födas in i en ny värld kan vara skrämmande och överväldigande. Det är en mängd nya intryck för bebisen hela tiden med olika dofter och olika ljud. Men då är tryggheten mamma, för en bebis känner igen sin mammas ljud och lukt från födseln.
3 views

Familjefotografering Norrköping – familjen Gundberg

I mitten på februari hade jag förmånen att få fotografera hela familjen Gundberg. Vi valde studion eftersom det var så tråkigt ute och eftersom minstingen Ylva inte kan gå riktigt än. Det blev många riktigt härliga bilder som resulterade i en vägg med fyra tavlor som nu pryder familjens hem.

När barnen blivit äldre och det är dags att förnya familjebilderna planerar vi för en roligare årstid och då blir det en utomhusfotografering eftersom familjen gillar att vara ute i skog och mark 🙂

Tack för möjligheten att få skapa dessa härliga minnen åt er <3

familjen-gundberg02familjen-gundberg04familjen-gundberg05familjen-gundberg06familjen-gundberg07familjen-gundberg08familjen-gundberg09familjen-gundberg14familjen-gundberg25familjen-gundberg26familjen-gundberg27familjen-gundberg28familjen-gundberg35familjen-gundberg23

11 views

Gravidfotografering bland granarna

britta+roger_0027_btsbritta+roger_0012_btsbritta+roger_0019_btsFoto: Roger Gustavsson

Igår var det dags för Britta och Rogers gravidfotografering. För Britta var det viktigt med skog och natur men det har inte börjat vårgrönska riktigt än. Men jag hittade en liten dunge med granar där vi tog några bilder då Britta hade på sig en av mina vackra gravidklänningar. Det blev superfint, romantiskt och lite trolskt, precis som Britta ville ha det 🙂

De hade även sina söta hundar med sig också, Felix och Vilma. Det blev en del mutor med korv men det funkade fint, vovvarna var såå duktiga! ^_^

Jag ska börja redigera bilderna redan idag för jag har svårt att hålla mig, haha! Men först har jag ett par möten att gå på.

Ha en fin fredag och helg! 🙂

49 views

3 saker du bör passa på att göra innan bebisen kommer

marie+marcus34

Du har säkert hört tusentals gånger redan att ”när bebisen väl kommer har du inte tid för ditten och datten” eller ”när bebisen är här blir allt det där annorlunda”. Och det är sant, så kommer det att bli. Att bli förälder vänder upp och ner på världen som du känner den och den första tiden handlar i stort sett bara om att hålla liv i det lilla knytet du just tagit hem från sjukhuset (obs! det finns ingen manual!).

Här är 3 saker du bör passa på att göra innan bebisen kommer:

 1. Slappa
  Ta sovmorgon och eftermiddagslurar. När bebisen väl kommer (haha, där kom det igen) kan sammanhängande sömn bli en bristvara, åtminstone tills ni hittat några slags rutiner. Ta därför vara på tillfällena att lägga bort alla måsten och bara slappna av och ta det lugnt.
 2. Ät lyxiga måltider
  När jag väntade Jenny fick jag rådet att göra matlådor innan bebisen kom, eftersom det sedan inte skulle finnas vare sig tid eller ork till att stå och laga mat. Och det är ett klokt råd!
  Men det kommer finnas ÄNNU mindre tid och ork till att faktiskt sitta ner och äta tillsammans med din partner, så passa på att göra riktiga brakmiddagar med flera rätter och tända ljus, både för matens skull och för relationens skull.
 3. Boka gravidfotografering och/eller nyföddfotografering
  Hos många blivande mammor finns en önskan att föreviga graviditeten som den där speciella tiden i livet som det faktiskt är. För många blivande mammor finns också önskan att fotografera bebisen under första tiden i livet. Nyföddfotografering rekommenderar jag att man bokar redan under graviditeten eftersom den ska göras så pass tätt efter att bebisen fötts. För du vet vad de brukar säga – när bebisen väl kommer… 😉
4 views

Nyföddfotografering Norrköping – Miles

I oktober förra året hörde Sarah av sig till mig och berättade att hon ville boka en gravidfotografering tillsammans med hennes sambo Carl. Vi började planera inför den och pratade gravidklänningar och locations, det skulle bli såå himla bra!

Ungefär en vecka innan deras fotografering ringer Carl till mig och säger att det inte blir någon gravidfotografering, för deres lille son hade visst bråttom ut i världen och föddes nästan 2 månader för tidigt. Vi bestämde att vi istället skulle satsa på en nyföddfotografering längre fram.

Eftersom lille Miles var prematurbarn kunde han inte fotas under sina 10 första dagar, som med vanliga nyföddfotograferingar. Vi väntade tills han var ca 2 månader (då han egentligen var beräknad) för då hade de kommit hem från sjukhuset och Miles var tillräckligt stark.

Under hela den här resan har jag känt en så oerhörd stark koppling till Sarah, vi bara klickade totalt och hon känns som en vän jag känt i många år. Så varm kvinna med så mycket att ge både sin familj och världen. Nu längtar vi båda till hösten då Miles fyller ett och vi får möjligheten att skapa fler underbara bilder och minnen tillsammans 🙂

miles08miles02miles04miles11miles13miles14miles22miles26

16 views

Produktleverans ute på landet

En tydlig vägbeskrivning hade jag fått hem till Sofia. Och tur var det, då det verkligen låg på landet, jag har verkligen det sämsta lokalsinnet, haha! Men jag hittade dit, och gud så vacker gård de bor på! Jag var där och lämnade deras produkter som de hade beställt från sin nyföddfotografering – en studiobok och ett artblock samt en box med små utskrifter där deras USB-minne ligger. Jag hoppas att pappa Emil blir lika nöjd när han kommer hem i eftermiddag, men det tror jag nog ^_^

produkter_0002produkter_0001

15 views

Familjebilder att stoltsera med

tavlor-fam-gundberg

Idag har de här fina tavlorna kommit hem till familjen Gundberg! De har en vägg i hallen med släktbilder på ena sidan och på motsatt sida kan de nu stoltsera med sina egna familjebilder. Med leveransen låg även ett par överraskningar åt Nils och Ylva, självklart ska barnen ha något lite extra när de hjälper till att skapa sådana här fina familjebilder! <3

Klicka här för att se mer av mitt produktutbud.


 

4 views

Bild och ord från nyföddkund

hemma hos rosa

I veckan skickade gulliga Rosa den här bilden till mig med följande ord:

”Ville bara visa dig att våra bilder är på plats här hemma hos oss. Tack för att du skapat så fina bilder till oss !”

Det betyder så mycket för mig att se de färdiga bilderna i mina familjers hem och det är så härligt att få möjligheten att hjälpa till att skapa sådana här ovärderliga minnen! <3

2 views