Blogg

207 Articles

Liv (och rörelse) i studion

Nu fick jag till en liten ordvits i rubriken hihi 😉 IgĂ„r hade jag nĂ€mligen lilla Liv, 6 dagar, hos mig i studion. Ja inte bara hon förresten, utan Ă€ven hennes mamma, pappa och storasyster! Bilderna Ă€r det mamma Linda som tagit pĂ„ mig in action 🙂

010203

11 views

Familjefotografering med hösttema

bts_01_red_blogg
Jag avslutade förra veckan pĂ„ bĂ€sta sĂ€tt – med en hĂ€rlig, rolig och skrattfylld höstfotografering tillsammans med den hĂ€r goa familjen. Mest pĂ„ hugget och som verkligen slĂ€ppte loss under fotograferingen var Ă€ldste sonen Sixten! Han syns inte i bild hĂ€r för det Ă€r han som fotograferar. Framtida fotograf kanske? Eller dansare? Eller kanske programledare? Den killen kan nog bli vad som helst – sĂ„ oerhört framĂ„t och hĂ€rlig! 😀
1 view

Nyföddfotografering Norrköping – Nathaniel 7 dagar

Madde och Freddy gjorde likt mÄnga par och kontaktade mig gÀllande gravidfotografering primÀrt. NÀr de fick veta att jag hade ett prispaket för bÄde gravid- och nyföddfotografering sÄg de vÀrdet i det och bokade det istÀllet.

Nathaniel kom till mig i studion nĂ€r han bara var 7 dagar gammal – en perfekt Ă„lder för klassisk nyföddfotografering! Nathaniel bjöd till och med pĂ„ ett par leenden under fotografering, till allas vĂ„r förtjusning! 🙂

Nathaniel_02Nathaniel_03svNathaniel_06Nathaniel_09Nathaniel_12Nathaniel_15Nathaniel_16Nathaniel_21Nathaniel_27svNathaniel_30

Klicka hĂ€r för att kika pĂ„ vad familjen valde att göra med sina nyföddbilder 🙂

2 views

3 vanliga frÄgor om gravidfotografering

gravidfotografering-norrköping

1 – NÄR BÖR GRAVIDFOTOGRAFERINGEN ÄGA RUM?
Det Àr vÀldigt individuellt beroende pÄ hur kroppen och magen utvecklas. En del fÄr ju jÀttestor mage redan i vecka 20 medan för andra sÄ syns det knappt trots att de Àr i vecka 37. Men jag brukar rekommendera att man bokar nÄgonstans mellan vecka 28-36. Magen behöver synas ordentligt, dock bör den inte ha sjunkit ner för mycket och det ska heller inte vara för tungt för dig som blivande mamma, att röra dig under fotograferingen.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Observera att detta gĂ€ller nĂ€r fotograferingen SKA ÄGA RUM. Innan dess behöver vi ha planerat inför fotograferingen, gĂ„tt igenom val av plats och klĂ€der med mera. Det Ă€r dĂ€rför bra att höra av sig sĂ„ tidigt som möjligt under graviditeten för sjĂ€lva bokningen â˜ș SĂ„ sĂ€tter vi ett datum lĂ€ngre fram nĂ€r vi planerar att genomföra fotograferingen.

2 – KAN PARTNER OCH SYSKON VARA MED?
SjĂ€lvklart fĂ„r din partner och eventuella syskon vara med under fotograferingen. Ska du lĂ„na ha en gravidklĂ€nning pĂ„ dig under fotograferingen, ser vi helt enkelt till att vi matchar deras klĂ€der med den sĂ„ att bilderna blir harmoniska och enhetliga â˜ș

3 – KAN MAN LÅNA GRAVIDKLÄNNING AV DIG?
Det kan man absolut, jag har flera olika fĂ€rger och modeller i neutrala och matta fĂ€rger. Alla Ă€r anpassade för att framhĂ€va magen pĂ„ ett vĂ€ldigt fint sĂ€tt. Under planeringsmötet har du möjlighet att prova för att se bĂ„de vilka fĂ€rger som passar dig bĂ€st och vilken stil pĂ„ klĂ€nningen du helst vill ha. Det Ă€r kostnadsfritt att lĂ„na gravidklĂ€nning nĂ€r du bokar mig till din gravidfotografering â˜ș

LĂ€s mer om gravidfotografering…

3 views

Gravidfotografering Norrköping – Madeleine & Freddy

I januari mailade Madeleine mig och skrev att hon hoppades pÄ att jag hade en ledig tid för att föreviga hennes graviditet. Hon hade bestÀmt sig för en gravidfotografering i lite sent skede men vi pratade vidare och hon och Freddy bestÀmde sig för att boka mitt paket för bÄde gravid och nyfödd.

Vid planeringen inför fotograferingarna sa Madeleine att hon inte var nÄgon klÀnningstjej sÄ dÄ bestÀmde vi att hon absolut inte skulle lÄna nÄgon gravidklÀnning. Jag anser att man alltid ska klÀ sig bekvÀmt och enligt sin egen stil i första hand, i andra hand vÀlja fÀrger och former som Àr fina och passar för fotograferingen.

Vi bestÀmde oss för vÀldigt enkla och avskalade bilder med fokus pÄ graviditeten och Madeleines och Freddys relation. Ibland Àr det enkla det allra vackraste och jag tycker de hÀr bilderna blev sÄ himla fina och helt enkelt visionen! HÄller ni med?

Madde+Fredde gravid mini_02Madde+Fredde gravid mini_03Madde+Fredde gravid mini_04Madde+Fredde gravid mini_05Madde+Fredde gravid mini_06Madde+Fredde gravid mini_07Madde+Fredde gravid mini_08Madde+Fredde gravid mini_01

Dessa bilder blev sparade i ett dragspelsalbum som de kan ta fram och visa för sin lille kille nĂ€r han blir Ă€ldre. SĂ„Ă„ kul att kunna visa honom bilder pĂ„ nĂ€r han lĂ„g i mammas mage, och redan sĂ„Ă„Ă„ Ă€lskad! 😀

Stay tuned sĂ„ kommer inom kort ett blogginlĂ€gg frĂ„n deras nyföddfotografering ocksĂ„! 🙂

10 views

Blommor och blad till nyföddfotograferingen

by Matilda 0 Comments

blogg_julie_bts_0009blogg_julie_bts_0019

I fredags hade jag besök av lilla Julie, 6 dagar. SÄÄÄÄÄ otroligt lik sin storebror Jaxon, som jag ocksÄ fotade som nyfödd.

Det hör ju inte alls till vanligheterna att jag fotograferar med den hĂ€r typen av rekvisita som ni ser i bild – blommor och blad! Men hĂ€r var det en genomgĂ„ende tanke hos Jennie eftersom hon Ă€ven hade samma blommor till gravidfotograferingen, blommor hon hade ordnat med sjĂ€lv.

Har man egna tankar och idĂ©er sĂ„ Ă€r det vĂ€lkommet till diskussion under planeringsmötet och sĂ„ fĂ„r vi se vad vi kan göra av det helt enkelt 🙂

Foto: Jennie Florentz

2 views

Bildleverans stod pÄ schemat idag

lena_796

Idag har jag levererat bilder hem till Lena och Fredrik, bÄde frÄn deras gravidfotografering och frÄn hemma-hos-fotograferingen vi gjorde nÀr lilla Elsa var ca 7 veckor.

Det Ă€r vĂ€rldens gulligaste familj och jag Ă€r sĂ„ tacksam för förtroendet att bĂ„de fĂ„tt fĂ„nga och bevara dessa stora stunder i deras liv. Tack 💖

2 views

Varför jag separerade bröllopsfotografering och barnfotografering i mitt företag

by Matilda 2 Comments

fotografen

Jag har haft mitt företag nu i drygt nio Ă„r. NIO ÅR! Det Ă€r ju inte klokt!! Sedan hösten 2016 har jag jobbat heltid med det och att jag tog det beslutet har jag aldrig Ă„ngrat en sekund!

NÀr jag startade 2009 var jag bara inriktad pÄ bröllopsfotografering. Min första sÀsong fotograferade jag hela 6 st bröllop och jag Àlskade det! Vartefter Ären gick fotade jag Àven lite barnfamiljer, men i huvudsak var det fortfarande bröllop som var min egentliga nisch.

bröllopsfotografering

SÄ hÀnde nÄgot 2015. Jag hittade en liten lokal alldeles i nÀrheten dÀr jag bor, som jag fullstÀndigt kÀrade ner mig i. Jag blev med studio helt enkelt! Jag Àndrade ocksÄ om i mitt företag, frÄn att enbart leverera digitala bilder och lÄta brudpar och familjer sköta sig sjÀlva, till att bli fullservicefotograf och leverera fÀrdiga produkter. I den hÀr vevan började ocksÄ nosa lite lÀtt pÄ nyföddfotografering och jag fotograferade min första bebis i augusti 2015. Jag blev fullkomligt störtkÀr i detta, Àven om jag dÄ inte hade superbra koll pÄ vare sig hur man poserar bebisar eller hur man skulle koordinera rekvisitan sÄ att det passade ihop.

nyfödd-dÄ-och-nu_796

Intresset och kunskapen kring nyföddfotografering vĂ€xte starkt och jag ville byta nisch. Jag ville bli nyföddfotograf, och det blev jag ocksĂ„! Idag Ă€r nyföddfotografering min huvudsakliga inriktning i företaget 🙂

Men nÄgonstans levde kÀrleken till bröllopsfotografering kvar. Det var ju sÄ jag började min karriÀr, och det Àr nÄgot alldeles speciellt att fÄ följa ett par under deras största dag i livet och fÄ fÄnga alla de dÀr kÀnslorna av pirr, kÀrlek och enorm glÀdje hos bÄde brudparet och alla gÀsterna som glÀds och firar med dem. Jag var inte redo att slÀppa det.

Jag bestĂ€mde mig för att fortsĂ€tta fotografera bröllop och jag bestĂ€mde mig dĂ„ ocksĂ„ för att separera mitt varumĂ€rke för bröllopsfotografering frĂ„n mina bebisfotograferingar. Detta för att göra det tydligt för mina olika kundgrupper, nĂ€r de landar pĂ„ min(a) hemsida(or), vilket ofta Ă€r första stoppet nĂ€r de googlar. Är man en blivande brud som letar fotograf till sitt bröllop vill jag att man enkelt ska hitta all relevant information man behöver. Och likasĂ„ om man Ă€r en blivande mamma, dĂ„ letar man i första hand efter information kring nyföddfotografering, hur det gĂ„r till och nĂ€r det bör ske osv.

Mitt företag heter fortfarande Matilda Wik Fotografi men för mina bröllop gÄr jag numera under namnet Dawning Love Wedding Photography. VarumÀrket för bröllop har egen hemsida, blogg och Instagram.

SÄ ja, frÀmst Àr det för tydlighetens skull jag har valt att separera mina varumÀrken.

4 views

Alicias nyföddbilder i ett album och pÄ vÀggen

IgÄr fick jag Àntligen leverera Alicias album och bilder frÄn hennes nyföddfotografering hem till Rebecka och Josef.

Jag Àlskar att fÄ vara med frÄn start till slut, frÄn planering till fÀrdiga produkter! Och se nÀr förÀldrarna packar upp framkallningar och album med bilder pÄ deras lilla diamant, det Àr sÄ himla fantastiskt!

Aldrig mer kommer Alicia att vara sÄ liten som hon var dÄ, nÀr vi tog de dÀr nyföddbilderna. Och nu har mamma och pappa sparat minnena av hur liten hon var och kan plocka fram och visa Alicia nÀr hon blir större. SÄÄÄ ovÀrderligt!

studiobok-alicia_1studiobok-alicia_2akvarellprintar-alicia

2 views

Barnfotografering Norrköping – Eskil

Denna charmiga kille stal mitt hjÀrta totalt under fotograferingen! Det blev mycket skratt och bus bÄde för mig, Eskil och för mamma och pappa. Och trots att de valde en studiofotografering Àlskar jag den naturliga kÀnslan i bilderna, att Eskil fick leka med sina leksaker, att han fick dansa, skratta och busa. Att Li och Daniel gav sig in i leken och bjöd pÄ sig sjÀlva, pÄ Àkta skratt och pÄ kÀrleksfulla kramar.

En studiofotografering behöver inte resultera i uppstĂ€llda bilder och stel kĂ€nsla. Inte nĂ€r man bokar hos mig – jag tĂ€nker se till att de dĂ€r Ă€kta bilderna uppstĂ„r oavsett var vi fotograferar nĂ„gonstans!

Eskil_01Eskil_03svEskil_05Eskil_07Eskil_08Eskil_09svEskil_10Eskil_11svEskil_13Eskil_18Eskil_19Eskil_24Eskil_26Eskil_27Eskil_33

15 views