Nyföddfotografering

Nyföddfotografering

Den första tiden med ert lilla mirakel går så fort så att ni knappt hinner blinka. Det är bara under den där första tiden som babyn känns så där pytteliten och lätt i er famn. Efter ett par veckor har babyn redan växt till sig och innan ni vet ordet av har det gått 3, 5 och 9 månader och en dag är er lilla bebis helt plötsligt uppe och går. Det är viktigt att fånga den där första tiden, det är en viktig milstolpe och känslosamma minnen.

Jag har själv inga riktiga nyföddbilder från när min dotter föddes. Jag har en del mobilbilder som är tagna, med tveksam kvalitet, och dessa har jag gjort ett album av. De är de värdefullaste bilderna jag har och jag värdesätter dem så högt, jag hade dock önskat att de hade varit av bättre kvalitet. Därför brinner jag lite extra för dessa fotograferingar, som görs under de första dagarna i bebisens liv.

Detta är inte bara en milstolpe för babyn. Det är en viktig, ja om inte DEN viktigaste, milstolpen i ert liv. Ni har blivit föräldrar, ni har skapat något så vackert och skört som ni nu ska ansvara för, ta hand om, lära saker och följa utvecklingen hos.


Galleri nyföddbilder


Så här går det till

STEG 1 - KONSULTATION

Vid bokningen bokar vi in en tid för konsultation. Denna sker antingen över telefon, över Skype eller genom ett personligt möte, vilket som lämpar sig bäst. Under konsultationen går vi igenom era förväntningar på fotograferingen, vilka önskemål ni har och vad ni tänker göra med bilderna. Det ger oss också möjligheten att lära känna varandra lite, jag kan skräddarsy fotograferingen utefter det ni berättar om er själva och era mål med fotograferingen, vilket ger ett bättre slutresultat.

STEG 2 - FOTOGRAFERING

Vi bokar in en tid för fotograferingen, den sker antingen utomhus eller i studion. Mål och syfte med fotograferingen som vi pratat om innan, kommer att ligga till grund för val av färgval och val av rekvisita.

Jag fotograferar både den nyfödda bebisen ensam, samt familjebilder på er. Finns det syskon ska de givetvis också närvara under fotograferingen, då brukar jag börja med syskonbilderna eftersom yngre barn fort tröttnar på att bara sitta och vänta.

STEG 3 - BILDVISNING

Ca 2 efter fotograferingen kommer ni till studion för er personliga bildvisning samt ordermöte, och tills dess har jag valt ut och förberett era bilder. Vi tittar på dem tillsammans och jag guidar er igenom vilka valmöjligheter ni har och hur ni på bästa sätt investerar i era bilder utifrån de önskemål ni har uttryckt. Ni får också chansen att klämma och känna på olika produkter för att lättare kunna göra era val.
Jag levererar personligen era produkter till er när de är färdiga (inom 2 mils radie från Norrköpings centrala delar).


Mer information

NÄR?

En nyföddfotografering genomförs helst under babyns första vecka, då hen är 5-10 dagar gammal. Dels är det större chans att få sovande bilder på babyn så här tidigt men det är också lättare att placera babyn då hen är som allra rörligast under sina första dagar. Ni bör därför boka er nyföddfotografering redan under graviditeten. Då håller jag en ledig tid för er i samband med ert BF. När babyn är född kontaktar ni mig för att spika exakt datum och tid.

VAR?

Fotograferingen sker i min studio där jag har tillgång till ljus och underlag, bakgrunder, tyger och annan rekvisita. Där finns också skötbord och en bekväm soffa, så att matningar och blöjbyten ska gå så smidigt som möjligt.

Om bebisen är lite äldre, ca 4-8 veckor, blir det svårt att genomföra en klassisk nyföddfotografering. Vad jag brukar rekommendera då är att komma hem till er och göra en mer dokumentär nyföddfotografering, en så kallad lifestyle-fotografering. Det innebär att vi inte använder så mycket rekvisita eller gör poserade bilder, det innebär att det blir mer fokus på hela familjen och att bebisen fotas i sin naturliga miljö - exempelvis i en säng eller i sitt babygym.

HUR?

När matning och andra förberedelser är klara tar jag hand om babyn åt er. Då får ni chansen att sitta ner och vila en stund, att vara nybliven förälder är underbart men utmattande.
Jag gör mitt yttersta för att babyn ska somna genom att vyscha, gunga och hålla den varm. Om babyn inte vill somna gör det ingenting, vakenbilder blir precis lika fina ? Jag använder mig av några olika bakgrunder/rekvisita/färgkombinationer utifrån det vi har diskuterat under konsultationen.

Jag är själv mamma till världens goaste tjej så jag vet hur man handskas med en nyfödd. Jag sätter alltid säkerheten först och skulle aldrig offra säkerheten för bilden, snarare tvärtom. Jag kan, på grund av säkerhetsskäl, ibland be pappan om hjälp under fotograferingen. Varför jag inte ber mamman är för att babyn ofta är känsligare för mammans röst och närvaro, det triggar igång hungersignalerna och då har babyn svårt att slappna av.
Jag siktar alltid på att fotograferingen ska ta runt 2 timmar. Ibland kan det ta längre tid, framförallt om det är syskon med under fotograferingen som ska fotograferas tillsammans med babyn.

Förberedelser inför fotograferingen, klädval och annan viktig information kommer vi att gå igenom under konsultationen.


RESEERSÄTTNING

Reseersättning tillkommer med 40 kr/mil vid resor länge än 2 mil från centrala Norrköping (gäller vid hemma hos-fotograferingar/lifestylefotograferingar).

DELBETALNING

Jag erbjuder ränte- och kostandsfri delbetalning. Kontakta mig för mer information.


Priser

PRIS FÖR FOTOGRAFERING - 1 350 KR

Priset inkluderar konsultation, fotografering, lån av rekvisita, personlig bildvisning/ordermöte, bildbehandling samt personlig leverans av era produkter (inom 2 mils radie från Norrköpings centrala delar).

Priset inkluderar inte produkter eller digitala filer, dessa väljs och köps separat under er personliga bildvisning.

PAKETPRIS FÖR GRAVID OCH NYFÖDD - 2 450 KR

Priset inkluderar minisession för gravidfotografering inkl ett dragspelsalbum mini med bilderna från gravidfotograferingen, standardfotografering för nyföddfotografering, konsultation inför båda fotograferingarna, personlig bildvisning efter nyföddfotograferingen samt personlig leverans av era produkter (inom 2 mils radie från Norrköpings centrala delar).

PRIS FÖR PRODUKTER - FRÅN 800 KR

Ni investerar i era bilder genom att bygga er egen, personliga bildkollektion. Jag erbjuder både olika typer av album samt produkter för väggen eller hyllan. Det finns även möjlighet att lägga till digitala filer till er kollektion.

Klicka här för att se de produkter jag erbjuder.


Skicka förfrågan om nyföddfotografering

Är du intresserad av att boka en nyföddfotografering? Välkommen med din förfrågan!

Namn

Telefonnummer

Epost

Bebisen är inte född än, jag är fortfarande gravidBebisen är redan född
(Ange datum för BF eller födelse nedan)

Datum för BF (om bebisen redan är född, ange födelsedatum)

Ditt meddelande

Referenser

MILES

MILES

I couldn't find someone better than Matilda for my newborn photoshoot. She knows what she is doing and do it at her best! It felt like we knew eachother and it was so easy working together. I would definately recommend her to my friends!

LILIAN

LILIAN

Jag skulle vilja rikta ett jättestort tack till Matilda Wik som har gjort ett fantastiskt jobb och lika fantastiskt fint bemötande. Bilderna var så fina!