Varför är mammalivet så svårt och tufft? Många gånger är det väl för att våra egna krav är alldeles för höga. Här är 5 saker att komma ihåg när du inte når upp till dina egna (alldeles för höga) förväntningar:

1. Du gör ditt bästa
Du vet de där dagarna när det känns som att allt går fel? Och vad du än gör så verkar du inte kunna lyckas med något? Vi har alla sådana dagar, speciellt som mammor tror jag. När vi bara längtar efter att att dagen ska ta slut så att vi får krypa ner i sängen och dra täcket över huvudet. Dessa dagar är det viktigt att komma ihåg att du gör ditt bästa, utifrån den situation du befinner dig i. Mer kan du inte göra 🙂

2. Jämför dig inte
Det kanske ser ut som att alla andra mammor runt omkring dig har full koll på läget alla dagar, i alla situationer. Men det är på utsidan det. Vi har ingen aning om vad som pågår bakom stängda dörrar, och helt ärligt genomgår de flesta mammor något typ av kaos. Alla har sitt, så jämför dig inte med andra mammor.

3. Dina barn tycker du är toppen
Oavsett vad du gör och inte gör, vad du klarar och inte klarar, så är det inte efter prestation dina barn bedömer dig. De tycker du är toppen för att du är du och för vem du är för dem. Även om det kanske ibland döljs bakom trotsålderns spottande och fräsande elakheter, haha 😛

4. Du räddar inte liv
Du uppfostrar och formar liv, men du räddar inte liv. Ingen dör om du inte viker ihop tvätten precis just nu, det kan vänta till senare. Hur dåligt du än tycker att det går just nu – kom ihåg perspektivet “du räddar inte liv”.

5. Du är fantastisk
Du har gett liv åt en eller flera nya människor. Och överlevt både det, och tiden efter. Hur fantastiskt är inte det? Kom ihåg det – du är fantastisk!


 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Consent Management Platform by Real Cookie Banner