jenny_dec15_0005Den här bilden tog jag på Jenny i december. Det kan man inte tro, ser nästan ut som en vårbild, haha!

Det vackraste i livet heter Jenny Malin Victoria. Min dotter, min underbara, tossiga, vackra älskade dotter ♡ Idag har vi namnsdag, både hon och jag. Då låtsas vi att det är oss som hela Sverige flaggar för. Och så vill jag ta tillfället i akt att berätta historien bakom hennes namn.

Victoria har varit ett släktnamn på min pappas sida i flera generationer. Om jag inte missminner mig är det ända tillbaks från min farmor mormor. Flertalet flickor i släkten heter Victoria, även jag och Jenny. Jag tycker det är ett vackert och ståtligt namn som jag är stolt över att bära och i samma sekund som barnmorskan på BB berättade att vi hade fått en flicka, visste jag att ett av hennes namn skulle vara Victoria.

Jenny heter hon som tilltalsnamn eftersom vi ville ha ett namn som dels fungerar internationellt och ett namn som är gångbart oavsett ålder. Dessutom är det fint och inte helt vanligt att barn döps till Jenny nu för tiden.

Malin heter hon efter sin faster. Det var för att vi ville att hon skulle ha ett namn även från sin pappas sida och Malin tyckte vi båda var fint och passade i kombination med hennes andra två namn.

Vilken är historien bakom ert eller era barns namn? Bär de med sig namn från någon släkting? Hittade ni inspiration till namnen genom en bok, en film eller en sång? Ville ni kanske att namnet skulle börja på en specifik bokstav? Berätta!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Consent Management Platform by Real Cookie Banner