kollage

Soffa och soffbord från SoffaDirekt | Matta från Mattjätten i Linköping | Inredningsdetaljer från Newport Home


Som småbarnsförälder är det mycket som ska fixas till jul, och med all hets som är känns det överväldigande att försöka hinna med allt. Och när det känns som att alla andras julpynt är Instagramvänligt utom ditt, ja då känns det ännu mer hopplöst. Det finns inte budget till att kosta på massa dyra prydnadssaker, det finns inte tid till att inreda om hela hemmet och du vet inte var du ska börja. Känns detta igen? Jag känner igen mig – år efter år åker samma gamla tomtar och stjärnor fram i brist på tid, budget och framförallt kunskap om hur man skulle kunna tänka istället.

Hanna Olofsson driver Leva Rum i Norrköping, ett stylistföretag som inreder med kunden i fokus. Hanna startade Leva Rum tillsammans med sin partner Benjamin för ca 1,5 år sen. Drömmen för Hanna har alltid varit att arbeta med inredning, redan för 8-9 år sedan stylade hon sina första lägenheter åt mäklare. Men hon vågade inte riktigt ta steget till att starta eget då, marknaden var inte redo och hon valde att jobba med annat.
De senaste åren har dock marknaden exploderat och Hanna kände att tiden var mogen för att starta upp Leva Rum, som idag är hennes heltidsjobb. Leva Rum inriktar sig på inredning för hem och företag samt homestyling inför försäljning av bostad. Deras ledord är att alla ska kunna inreda och piffa till lite extra hemma, oavsett kunskap och budget. Här ger Hanna 3 enkla tips på hur du kan pynta inför jul.

#1 – GÖR DET ENKELT
För 20-30 år sedan så skulle vi byta ut hela vår inredning mot gardiner i jultema, röda dukar och porslinstomtar i överflöd. Men det behövs inte längre. Satsa på det som är enkelt att ta fram och lika enkelt att ta bort. Själv har jag ljusslingor i olika modeller och former, de är billiga, finns överallt och går att variera på mängder av olika sätt. Jag brukar hänga dem i fönstret, använda dem som bordsdekoration eller låter dom slingra sig i en större växt.
En annan enkel grej är att plocka in granris och placera ut i fönster och på bord, lägg på julgranskulor och tänd ljus.

#2 – HÅLL DIG TILL NÅGRA KULÖRER
En annan sak att tänka på är att hålla sig till 2-3 kulörer så man inte blandar in för mycket, det kan då upplevas lite rörigt. Tänk tex grönt sammet, guld och svart, eller vitt, silver och glitter osv. Utgå från det du har mest av hemma, så blir det enklare.

#3 – LETA PYNT I VANLIGA BUTIKER
Pynt och inredning behöver inte kosta skjortan, det går att hitta i vanliga butiker. Ikea har alltid enkla, prisvärda och fina juldekorationer. Själv köpte jag en lampa i papper som föreställer ett paket, sååå fint och kan inte bli lättare att plocka bort när julen är över. H&M har också fantastiska inredningsdetaljer som är väldigt prisvärda. Ett enkelt tips är att köpa till en kudde eller två i guldiga paljetter eller glittrigt silver, enkelt men gör ändå skillnad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Consent Management Platform by Real Cookie Banner