3 ENKLA OCH ROMANTISKA IDÉER TILL ATT DEJTA HEMMA SOM NYBLIVNA FÖRÄLDRAR

Som nybliven förälder är det inte direkt något större fokus på den romantiska relationen med sin partner. Allt fokus ligger på den nya lilla familjemedlemmen som man fått med sig hem från BB. Den där lilla, mirakulösa varelsen som man nu ska försöka ta hand om på bästa sätt, utan något manual. Det är klart att i en sådan situation hamnar relationen er emellan i skuggan. Och det är en oro för många blivande mammor inför bebisens ankomst. En oro för den där stora förändringen, att den ska påverka den egna relationen alltför mycket. Att den tidigare livsstilen med mysiga utemiddagar och guldkant i vardagen kommer att tyna bort.

Som jag skrev så är fokuset någon helt annanstans i början. Med all rätt såklart! Men även allt eftersom tiden går inser man hur svårt det är att få till tid bara till er två. Jag menar, bara det faktum att ni nu måste ordna med barnvakt och inte kan vara lika spontana, kan bli ett hinder. Och ja, såklart ni kan ta med er lilla skatt på restaurang om ni vill gå ut och äta. Men det blir ju inte riktigt den där kvalitetstiden ni båda kanske söker och behöver. Det kan ju vara en oro i sig att faktiskt ta sig ut som nybliven förälder överhuvudtaget. Och att ert eget hem blir den allra tryggaste platsen på jorden, en plats som ni helst inte lämnar i onödan.

Men varför skulle ni egentligen behöva det? Ja mer än för att åka och handla och att den ena partnern åker till jobbet. Men jag menar varför skulle ni behöva lämna hemmet för fredagsdejterna? Det är klart att ni kan få otroligt mysiga och romantiska dejtkvällar även på hemmaplan. Som är helt anpassade efter det faktum att ni är alldeles nyblivna föräldrar.

Så här kommer några tips på enkla och romantiska idéer till att dejta hemma för nyblivna föräldrar:

1 – PICKNICK I VARDAGSRUMMET

Jag ser det nästan framför mig. En mysig och mjuk filt som ni breder ut på vardagsrumsgolvet. Perfekt också att verkligen kunna välja en mjuk och skön filt utan att behöva oroa sig för gräsfläckar och smuts. Annars brukar man ju alltid ta den mest slitna filten som funkar för utomhusbruk, eller hur? Nå var var jag? Jo, ni breder ut filten. Tänder lite stearinljus och ställer ut runt omkring. Och så har ni en korg med massa gott i – lite plockmat, lite ost och kex, kanske en flaska bubbel och några jordgubbar. Den här picknicken i vardagsrummet kan ju inte annat än bli den mest romantiska av alla kvällar någonsin. Dessutom har ni nära till sovrummet där ert lilla knyte sussar sött och det går snabbt att ta sig dit vid matning och blöjbyten.

2 – GAME NIGHT

Är du det minsta lik mig så gillar du att spela spel. Både tv-spel och sällskapsspel. Och det är ju något alldeles särskilt med sällskapsspel faktiskt. En känsla av det där analoga som vi många gånger saknar i dagens digitala samhälle. En spelkväll på tu man hand är en perfekt idé när ni ska dejta hemma. En del sällskapsspel kanske man behöver vara fler på. Men det finns gott om spel som kan spelas på två. Några av mina favoriter är SkipBo, Sequence, Magic Maze och Bank Attack. De två senaste är extra bra av den anledningen att ni spelar som lag, alltså inte emot varandra utan mer mot själva spelet. Det kan vara bra för husfriden, särskilt om ni båda är lite dåliga förlorare.

Har du några bra tips på roliga sällskapsspel (eller tv-spel för den delen)? Kommentera gärna nedan så att fler kan ta del av det nöjet.

3 – MATLAGNINGSKURS VIA YOUTUBE

Att gå på matlagningskurs ihop kan vara oerhört roligt och mysigt. Men om ni nu ska anpassa dejten till att hålla er i hemmets lugna vrå så går det galant att lära sig laga mat tillsammans via Youtube. Det finns gott om matlagningskanaler där du och din partner kan bli mer kulinariska tillsammans. Det går både att göra det tillsammans och att ta turer och vara ansvarig för maten till dejtkvällen varannan gång, men alltid med nya spännande recept.

Om du tyckte om de här idéerna, dela gärna länken till någon annan som du tror kan ha nytta av att läsa. Och skriv gärna och berätta om du och din partner använder er av dessa idéer till att på ett enkelt sätt dejta hemma.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Consent Management Platform by Real Cookie Banner