Standard gravidfotografering vs minisession [för- och nackdelar]

Vad är egentligen skillnaden mellan en standard gravidfotografering och en minisession? Och vilka är för- och nackdelarna med respektive val?

En standard gravidfotografering är ca 1 timmes lång fotografering. Under den tiden hinner vi med ett par olika platser samt något ombyte om det önskas. I en standard gravidfotografering ingår det ett stil- och designmöte innan fotograferingen där vi tillsammans går igenom alla förberedelser, bestämmer platser och kläder för både dig och din partner samt pratar om era visioner och vad ni vill göra med bilderna efter gravidfotograferingen. Detta sker hemma hos er för att ni ska få hjälp med kläder direkt på plats, jag tar bort alla läxor för er och tillhandahåller den servicen så att ni ska slippa oroa er för den biten. Det ingår också en personlig bildvisning där jag hjälper till att färdigställa och förverkliga era visioner i form av antingen tavlor eller album.

Fördelar med en standard gravidfotografering

  • Fotograferingen är tillräckligt lång för att hinna med både ombyten och olika platser för ett mer dynamiskt urvalsgalleri, dvs mer variation i bilderna, samt fler bilder att välja mellan efter fotograferingen.
  • Om det finns syskon med under gravidfotograferingen finns även tid att ta individuella bilder på bara syskonet och göra det hela till en kombinerad gravid- och familjefotografering
  • Vill man göra ett större album (studiobok eller ett klassiskt album) med gravidbilder i, finns det tillräckligt med underlag i bildurvalet att göra det.
  • En standardfotografering är helt skräddarsydd efter just era behov och därför är det mer flexibelt gällande både tid, plats och estetik i bilderna.

Nackdelar med standard gravidfotografering

  • Vid en gravidfotografering är det ofta fullt fokus på just magen och det finns bara ett begränsat antal poser att variera mellan för att lyfta fram den. Därför kan en timme kännas långt och bilderna blir ganska snarlika, om man bortser från byte av klädsel och plats.

En minisession för gravid är en kortare fotografering, ca 20 minuter. En sådan fotografering är enbart för blivande mamman eftersom tiden är så kort. Det är också en snabbare och enklare process där det inte är något stil- och designmöte innan utan man kommer helt enkelt till studion, tar bilder, väljer bilder och sedan är det klart. Minisessions sker på utvalda datum.

Fördelar med en minisession

  • Vill man fotograferas själv med magen är minisession ett bra val för det är mer kostnadseffektivt.
  • Snabb och enkel process som gör att du har bilderna du valt i din mailkorg inom en vecka efter fotograferingen.

Nackdelar med en minisession

  • En minisession kan bara bokas på förutbestämda datum.
  • Partner och eventuella syskon kan inte vara med under fotograferingen, det är bara för blivande mamman.
  • Du får ingen service och hjälp inför fotograferingen för att säkerställa att bilderna blir 100% som du vill ha dem.

Jag hoppas att detta gett lite klarhet i vilket val som passar bäst för just er utifrån era önskemål och behov!

MER INFORMATION OM GRAVIDFOTOGRAFERING

Läs mer om gravidfotografering…


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Consent Management Platform by Real Cookie Banner