Sedan dag ett har det varit full fart på den här lilla killen. Han som skulle göra entré till världen i januari men bestämde sig för att kika ut redan på juldagen. Han som inte alls hade ro att sova om han inte var rejält ombonad av goa varma tyger. Han som är mammas och pappas hela värld.

Många oroar sig inför en nyföddfotografering vad som händer om bebisen inte sover eller om den är orolig. Och det är faktiskt ganska ovanligt att bebisen sover som en stock hela fotograferingen. De allra flesta sover till och från, ganska ytlig sömn. De störs relativt lätt av att man flyttar på dem och poserar om dem och så får man försöka söva igen.
För Sammys del var det som sagt så att han inte gärna ville vara avklädd. Tvärtom, rejält omhuldad var hans melodi. Då blev han trygg och kunde sluta sina ögon och slappna av. Och då är det så man får jobba. En nyföddfotografering sker nämligen alltid på bebisens villkor. Och eftersom de är väldigt duktiga på att kommunicera vad de vill så är det lätt att låta dem styra så länge man är lyhörd och lyssnar.

Några av bilderna vi tog sitter hemma på väggen i familjens hall. Där ska det alldeles snart fyllas på med bilder från hans ettårsfotografering. Några av bilderna finns också i ett superfint album. Och snart kommer ett matchande album från ettårsfotograferingen!

Här kan du se ett smakprov från Sammys nyföddfotografering:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Consent Management Platform by Real Cookie Banner