SÅ INREDER DU HEMMET MED NYFÖDDBILDER

Är du en av dem som tänker på en bebisfotografering (eller nyföddfotografering) som ett tillfälle då det tas lite söta bilder på din bebis? Ja, såklart blir det söta bilder, absolut. Men meningen är ju också att du och familjen ska kunna njuta av dessa bilder varje dag. Inte att de ska hamna på hårddisken som så många andra av bilderna vi tar. Nej, detta är något alldeles särskilt. Dessa bilder blir dessutom mer åt de konstnärliga hållet, de designas noggrant med er personliga stil som främsta inspirationskälla. Så därför passar de såklart extra bra att visa upp hemma på väggen!

I vissa fall hamnar bilderna i ett album, och det är inte så pjåkigt det heller. Men i de fall där ändamålet är att bilderna ska hänga på väggen finns det några saker att ha i åtanke innan bilderna tas. Genom att fundera över dessa frågor innan fotograferingen, säkerställer man att bilderna passar in på den tänkta platsen till 100%:

  • I vilket eller vilka rum tänker ni att dessa bilder ska hänga?
  • Vad har ni för inredningsstil?
  • Vilka färger dominerar rummet där bilderna förväntas hänga?
  • Är det små eller stora väggytor?
  • Finns det andra bilder nära intill att ta hänsyn till rent visuellt?

Utifrån detta skapas bilderna och sedan handlar det om att välja en av de platserna man pratat om till bilderna (om det fanns flera potentiella) och sedan formatera bilderna på ett snyggt och dynamiskt sätt. Är det en stor väggyta krävs ofta fler bilder för att fylla ut platsen. Är det en mindre väggyta räcker det ofta med en eller max två bilder så att det inte ser för rörigt ut på väggen.

Är det ovanför en soffa eller en säng är det ofta bäst att designa på längden – att bilderna sitter i mer av en horisontell linje. Är det en helt tom väggyta eller ovanför en soffa som inte är så lång, brukar det passa fint med en formation som är mer kvadratisk eller rektangulär. Det går också med fördel att blanda både storlekar, bildfinish (med och utan glas i ramen till exempel) och ramar för att skapa en extra dynamisk design för era nyföddbilder.

Här är några bildexempel på olika formationer av tavlor i olika typer av rum för att ge mer inspiration och klarhet i hur ni själva kan inreda hemmet med era nyföddbilder:

Vill du ha hjälp med att designa era nyföddbilder så att de passar in på väggarna hemma? Kontakta mig så hjälper jag till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Consent Management Platform by Real Cookie Banner