TOPP 5 BILDER PÅ VAKNA BEBISAR (nej de måste inte sova under nyföddfotograferingen)

Nästan alla mina kunder oroar sig för att bebisen inte ska sova under nyföddfotograferingen. Kan du relatera? I det här inlägget kommer jag att visa varför du absolut inte behöver oroa dig för detta när du jobbar med mig.

Men innan jag fortsätter kan det vara bra att reda ut anledningarna till varför vi vill att bebisen ska sova under nyföddfotograferingen.

1 – FLERA OLIKA POSER
Vissa poser under en nyföddfotografering kräver att bebisen sover för att kunna genomföra dem. För att kunna variera mellan flera olika poser vill vi därför gärna att bebisen sover så mycket som möjligt.

2 – MER AVKLÄDD BEBIS
Bebisar gillar generellt inte när det är kallt eller svalt. Ofta har de därför svårare att komma till ro utan någonting om sig, t ex en sjal eller kläder. Men under en nyföddfotografering vill vi ju gärna fånga alla de där goa rynklorna på kroppen. Och det blir lättare att ha bebisen mer avklädd när den sover för då är den inte så medveten om att det kanske blir lite svalare under en stund när vi plockar bort sjalar och tyg.

3 – HARMONISKA BILDER
En vaken bebis är mer benägen att röra sig mycket och framförallt brukar de flaxa ganska mycket med armar och ben. Vid klassisk nyföddfotografering eftersträvas harmoniska och lugna bilder med fokus på bebisen och hur liten den faktiskt är. Det blir svårare att få sådana bilder när armar och händer kanske täcker bebisens ansikte när de flaxar omkring lite okontrollerat.

4 – BEBISEN KAN INTE FÄSTA BLICKEN
När bebisarna är så här små (max ett par veckor gamla) har de ännu inte lärt sig att fästa blicken än. Deras syn är inte särskilt utvecklad vid den här tidpunkten och det gör att de ofta ligger blinkar mycket och/eller skelar. Jag har mött ett extremt litet antal bebisar som faktiskt har klar blick vid den här tidpunkten (men det har hänt!) och därför är det svårt att få bebisen att komma till sin rätt med öppna ögon. Det är stor risk att de snarare halvblundar eller skelar på bilderna.

Alla anledningar till att vi vill att bebisen sover så mycket som möjligt under nyföddfotograferingen är också anledningen till att en nyföddfotografering sker så pass tidigt i bebisens liv. En bra riktlinje är att fotografera bebisen när den är någonstans mellan 5 och 10 dagar.

Så med det här i bakhuvudet känns det ju nästan som att bebisen MÅSTE sova då?

FEL! Den måste inte alls sova, det blir fina bilder även om bebisen är vaken. Fotografen behöver förmodligen jobba lite snabbare om bebisen är väldigt rörlig och det blir kanske inte lika många olika typer av poser och kanske inte så många bilder där bebisen är helt avklädd. Men fina bilder kommer det att bli i alla fall, det vill jag lova! Och för att bevisa det delar jag här med mig av några av mina absoluta favoritbilder som jag tagit på vakna bebisar:

Så, nu när din oro om en vaken bebis har stillats är det dags att ta nästa steg mot att börja planera just er nyföddfotografering 😃 Klicka här för att läsa mer om nyföddfotografering och hur du går tillväga för att också få de här ovärderliga bilderna från den allra första tiden med er lilla juvel:

LÄS MER OM NYFÖDDFOTOGRAFERING…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Consent Management Platform by Real Cookie Banner