10 vanliga frågor om Minimaraton - barnfotografering i studio

Du har kanske aldrig hört begreppet Minimaraton tidigare. Om sanningen ska fram har inte jag det heller, haha! Så det är inte så konstigt att det dyker upp frågor kring hur det går till, vad som ingår och vad som händer om man inte kan just den dagen.

Därför har jag listat 10 vanliga frågor om barnfotografering under Minimaraton och svaren på dem, så att alla frågetecken förhoppningsvis rätas ut. Får du inte svar på din fråga här är du varmt välkommen att ringa mig på 073-963 32 91 eller använda kontaktformuläret för att kontakta mig så ska jag hjälpa dig med just dina specifika frågor!

Här kommer 10 vanliga frågor om Minimaraton och svaren på dem:

1. Hur går Minimaraton till?
Vi börjar med en kortare fotografering, ca 20 min. Direkt efter fotograferingen kommer ni att välja ut favoritbilderna som ni vill ha. Jag har skrivit ett längre och mer ingående inlägg om hur Minimaraton går till. Klicka här för att läsa det.

2. Vad kostar Minimaraton och vad ingår i priset?
Priset för en plats för barnfotografering under ett Minimaraton är givetvis mycket lägre än om du bokar in en standardfotografering. En plats under Minimaraton kostar 3 900 kr och då ingår ca 20 min fotografering, två digitala högupplösta bilder samt lån av enklare rekvisita.

3. Kan man ta med egen rekvisita?
Absolut kan du göra det! Speciellt om det är en särskild gåva ditt barn har fått eller om det är något med högt sentimentalt värde för er. Tänk bara på att vi har ganska kort om tid så don’t overdo it! Ta inte med hela lekrummet, det räcker med några klossar eller favoritnallen till exempel.

4. För vem är Minimaraton?
Det är enbart för enskilda individer (ett barn per bokad tid) eftersom tiden är så knapp. 20 min räcker gott till att få ett varierat galleri av bilder med ett barn. Men är det fler personer inblandade räcker inte 20 minuter, då behövs längre tid för att se till att alla ser sitt bästa jag ut på bild.
Barnet behöver också vara minst 3 månader för att kunna ligga själv på både rygg och på mage.

5. Blir det fler Minimaratons och när är nästa i så fall?
Som det ser ut nu är ett till planerat under 2023 men det blir i så fall inte förrän i november så det är långt dit och ditt barn hinner växa och utvecklas massor på den tiden. Så vill du fånga din skatt precis just NU så är det NU som gäller.

6. Hur gör vi om vi är fler som fotas tillsammans?
Vill ni fotas som hel familj med både syskon och föräldrar rekommenderas varmt att boka in en standardfotografering där det finns gott om tid att både fotografera er tillsammans men också var och en för sig. Är det enbart syskon samma sak, en standardfotografering är bäst för att både få fina syskonbilder ihop och fina enskilda porträtt på vardera barn. Möjligheten finns också givetvis att boka in två platser under Minimaraton, ett för vardera barn. Men prismässigt tjänar ni i så fall på att boka in en standardfotografering som är skräddarsydd efter just er familj och sker vid en tidpunkt som vi väljer ut tillsammans.

7. Hur gör vi om vi vill fotas utomhus?
Barnfotografering under ett Minimaraton sker i studion eftersom det är flera bokningar efter varandra. Då finns ingen tid att flytta runt mellan olika platser utomhus. Om ni hellre önskar en utomhusfotografering rekommenderas varmt att boka in en skräddarsydd standardfotografering där vi väljer platser tillsammans utifrån vad som passar bäst utifrån just er familj.

8. Hur ska man tänka kring klädsel till barnfotografering under Minimaraton?
En stark rekommendation är att välja en neutral färgskala utan vare sig för stora tryck eller för starka färger. Enfärgade plagg i naturfärger eller pasteller brukar passa bäst. Men jag brukar också rekommendera att inte ta fighten om barnet absolut inte vill ha på sig just den där tröjan du har valt, utan hellre har sin Babblarna-tröja eller sin rosa prinsessklänning. Det är bättre med ett glatt barn klädd i starka färger än en neutral färgpalett med ett buttert barn.

9. Vi kan inte komma den dagen, kan vi komma en annan dag?
Minimaraton är bara den här endaste dagen, nästa blir troligtvis inte förrän i november. Så det är nu som gäller. Vill man hellre fotograferas någon annan dag som passar er bättre rekommenderar jag att ni bokar in en standardfotografering som är mer skräddarsydd efter just era behov och önskemål.

10. Vad händer om vi bokar en plats och sedan blir sjuka och inte kan komma?
Sjukdom händer titt som tätt, speciellt under småbarnsåren. Er plats under Minimaraton är betald i förväg för att hålla er plats men om man inte kan komma på sin utsatta tid av någon anledning kommer jag att lägga in summan ni betalt som ett kreditbelopp som ni kan använda till en plats på framtida Minimaraton eller för att boka en skräddarsydd standardfotografering. Beloppet går att utnyttja i upp till 10 månader.

Vill du läsa mer om Minimaraton och ha chansen att norpa en av de begränsade platserna?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Consent Management Platform by Real Cookie Banner