12 mysiga jultraditioner för familjer

Många familjer har redan fasta jultraditioner, medan andra gör lite olika år till år och gärna inspireras av andra. Är du en av dem som vill du öka mysfaktorn till jul och letar inspiration till mysiga familjetraditioner att adoptera? Då har du kommit rätt för här delar jag en lista på idéer med mysiga jultraditioner för familjen, som jag hittade i en Facebookgrupp för mammor här om dagen!

 1. Ordna ett julquiz med familjen. Priserna kan bestå av t ex julklappar eller loppisfynd.
 2. Låt barnen välja en ny julkula till granen varje år. En tradition som går att ha från väldigt unga år.
 3. Mandeln i gröten. En klassiker som funkar än idag och som kan kan göra till en tävling, där den som år mandeln vinner en liten godispåse eller en liten julklapp.
 4. Delta i kyrkans julaktiviteter. Kanske årets julspel är riktigt mysigt för hela familjen att gå och titta på.
 5. Pulkarace. Innan jullunchen, Kalle Anka, paketöppningen och allt det där andra drar igång kan det vara supermysigt att ta med sig familjen ut i pulkabacken. Ja, om det finns snö förstås.
 6. Mysmorgon med varm choklad och marshmallows. Hur mysigt låter inte det, innan hela julcirkusen drar igång?
 7. Gissa paketet. En variant av julklappsspel där ett paket går runt bordet och varje person har en ja- och nejfråga att ställa. Är gissningen på innehållet fel, går paketet vidare till någon gissar rätt. Vinnaren får innehållet såklart.
 8. Uppesittarkväll. Oavsett man spelar Bingolotto, lackar paket, har rimstuga eller bara käkar en god middag tillsammans, så är ju uppesittarkvällen den 23e alldeles särskilt mysig.
 9. Tomterunda för grannarna. Ett extra plus för de som bor på hästgård och kan åka runt med häst och vagn och vinka till grannarna, utklädda till tomtar. Men det går ju även utan hästar, och kanske gå runt och sjunga lite julsånger för de som bor nära. Supermysigt!
 10. Julfrukost. Det är inte säkert man firar med precis hela familjen eller släkten på julaftons kväll. Så varför inte passa på att ha en mysig julfrukost med några nära och kära som kanske inte är med till kvällen.
 11. Gröt och teckningar till tomten. Barnens favorit av mysiga jultraditioner helt klart!
 12. Sällskapsspel. Det är ju något som funkar året om såklart, men extra mysigt att samla familjen runt spelbordet vid jul och koncentrera sig på något annat än julstressen en stund.

Är du som jag och gillar också listor? Här är två andra inlägg med listor:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Consent Management Platform by Real Cookie Banner