HUR GÖR MAN FAMILJEFOTOGRAFERINGEN TILL EN ROLIG STUND?

Många av mina kunder oroar sig för att barnen inte ska uppföra sig som tänkt under familjefotograferingen. Att de inte ska vara glada eller ännu värre – bli ledsna eller sura och vilja gå därifrån. Därför har jag skapat den här listan med tips på hur man gör familjefotograferingen till en rolig stund, så att både du och barnen kan slappna av och så ni får de där naturliga familjebilderna ni drömmer om som är 100% ni.

  1. Låt det alltid vara på barnens villkor. Det här är något som jag som fotograf alltid jobbar efter. Men ni som föräldrar behöver också låta barnen få styra lite. Vi får helt enkelt följa efter.
  2. Tvinga inte fram ett leende. Att säga åt ett barn att le kommer att ge raka motsatsen. Jag lovar att leendena kommer naturligt om vi skapar en allmänt rolig och mysig stund istället.
  3. Ingen måste att titta in i kameran. Lite samma som med leendet kommer tvånget mest att orsaka sura miner. Faktum är att det blir fint och ännu mer naturligt om ni INTE tittar in i kameran.
  4. Fokusera på varandra. De här familjebilderna blir som allra finast om det som får stå i centrum är er kärlek och era fina familjeband.
  5. Busa och lek mycket. Jag kommer med förslag på lekar och aktiviteter vi kan göra utifrån vad ni brukar tycka är roligt och vad som passar in i stunden. Förhoppningen är att ni föräldrar kommer tycka det är minst lika kul som barnen.

One thought on “Hur gör man familjefotograferingen till en rolig stund?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Consent Management Platform by Real Cookie Banner