5 SAKER DU INTE BEHÖVER OROA DIG FÖR MED DIN NYFÖDDA BEBIS

Nu är det så länge sedan som 10 år sedan jag själv var nybliven mamma. Men jag kommer fortfarande ihåg känslan av “deer in the headlights”, du vet när man känner sig ganska vilsen och det finns ingen manual heller. Och i allt det där nya finns det ju såklart tusen fler saker att oroa sig för, än det finns att inte oroa sig för.

Men faktum är att instinkterna kommer att ta dig långt. Det kommer lösa sig, ni kommer att klara er fint genom det här, både du och din bebis. Du kommer fort lära dig känna igen signaler och ljud. Din bebis är en fena på att kommunicera vill jag lova!

För att lugna dig som nybliven mamma ytterligare listar jag här 5 saker som du inte behöver oroa dig för med din nyfödda bebis.

1 Puréliknande bajs
Haha vi går ut starkt på den här listan, eller hur? Med bajs 😂 Men det känns viktigt att lyfta ändå för jag kommer ihåg att jag INTE hade en föreställning om att bebisbajs såg ut så. Som lite utsmetad puré. Och då är det ju lätt att tro att något är fel såklart. Men det har den konsistensen eftersom bebisar bara äter flytande föda. Så du behöver alltså inte oroa dig för det, det är helt normalt.

2 – Konstant hicka
Det är jättevanligt att bebisar hickar massor. Och vi som vuxna vet ju hur jobbigt hicka kan vara, att det gör väldigt ont efter ett tag för att det är så påfrestande. Men det här behöver du inte oroa dig för när det kommer till bebisar. Experter är inte helt säkra på VARFÖR bebisar hickar så mycket, men de enas om att det är en normal del av bebisars uppväxt och att det är helt harmlöst. No need to worry med andra ord!

3 – Bebisgråt
Du behöver absolut inte oroa dig för att din bebis gråter. Snarare tvärtom. Bebisgråt är deras sätt att kommunicera och tala om att de behöver något, t ex mat, närhet, värme eller en torr blöja. De har dessutom ett outvecklat nervsystem vilket gör att de är ganska lättskrämda vid t ex plötslig beröring. Speciellt om man är kall om händerna, det gillar de INTE! Vid sådana tillfällen blir det såklart också en hel del tårar. Men inget att oroa sig för alltså utan det är helt i linje med en bebis beteende och utveckling.

4 – Acne hos bebisen
Tonårsproblemen kommer tidigt, tydligen. Men det är helt normalt att bebisen har mycket hormonprickar. För det är precis vad det är – hormonprickar. Vissa bebisar har mer än andra, och de kan också vara väldigt rödflammiga i ansiktet och på kroppen. Det har att göra med att hormonerna som bebisen “ärvt” från mamman fortfarande circulerar inuti kroppen. Du behöver inte köpa Clearasil än, haha! Och oroa dig inte för nyföddbilderna heller, alla eventuella hormonprickar och rödflammighet dämpas ner kraftigt för att få fram deras naturliga bebishud på ett vackert sätt.

5 – Ett evigt nysande
Sedan pandemin har vi om möjligt blivit ännu mer vaksamma på just nysningar. Men just kring bebisar också, som är så infektionskänsliga, är det ju lätt att stressa upp över minsta lilla nysning. Men bebisar har väldigt små näsor och näshålor. Och det är viktigt att komma ihåg att bebisen har legat i vatten inuti magen, så det är som uppgjort för att det blir lite trängningar i näsan. Som kroppen då tar hand om genom nysningar. Så länge inte nysningarna visar tjockare grönt snor (vilket tyder mer på en förkylning) är bebisens eviga nysande alltså inget att oroa dig för.

Vill du även slippa oroa dig för att den där korta bebistiden inte ska bli bevarad på ett personligt och kärleksfullt sätt? Ja då bör du boka en nyföddfotografering redan under graviditeten, för annars är det risk att det inte finns en tid ledig. En nyföddfotografering genomförs nämligen vanligtvis inom ett par veckor, så det är ett ganska litet fönster att spela på.

Första steget är att kontakta mig och berätta mer om er och era visioner för en eventuell nyföddfotografering. Och så får vi se om jag är rätt fotograf för er eller inte. Och så tar vi det därifrån i så fall.

Kontakta mig och berätta mer om er och era visioner

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Consent Management Platform by Real Cookie Banner