5 anledningar till varför du kanske är tveksam till att boka en gravidfotografering (och varför du inte behöver vara det)

Väntar du barn men är kanske lite tveksam till att boka gravidfotografering? Det kan finnas flera anledningar till varför du tvekar och oavsett vilken eller vilka anledningar det är så vågar jag nästan lova att du inte är ensam om att känna så. Flera av mina kunder har känt sig tveksamma innan av olika anledningar. Men de har insett sedan när de väl bokat och haft sin gravidfotografering, att det var en av de bästa besluten de fattat. Och att alla de är oroligheterna som gjorde att de tvekade, är som bortblåsta. Att de faktiskt inte behövde oroa sig alls för vissa saker 🙂

Eftersom det är är så vanligt har jag tagit fram en liten listan på 5 anledningar till varför du kanske är tveksam till att boka en gravidfotografering och varför du inte behöver vara det. Kanske kan du känna igen dig i en eller flera punkter?

1) DU KÄNNER DIG INTE VACKER I DIN GRAVIDA KROPP
I hear you ❤️ Detta är sååå vanligt! Men jag lovar dig att när du får på dig en av mina gravidklänningar som finns att låna kommer du genast få en lyxig känsla som gör att självförtroendet ökar och du faktiskt känner dig fin. För du ÄR fin! Och när jag sedan visar dig hur du ska stå och röra dig och du får se tjuvkikar på resultatet direkt i kameran kommer du nästan inte tro dina ögon. “Wow vad fint, är det där verkligen jag?!” är den vanligaste reaktionen!

2) DU ÄR INTE VAN ATT STÅ FRAMFÖR KAMERAN
Om jag fick en krona för varje gång jag hörde detta skulle jag vara världens rikaste fotograf. Vem är egentligen van att stå framför kameran? Förutom de som jobbar som modeller menar jag. Typ ingen.
Jag hjälper dig på plats med hur du ska stå och röra dig och jag använder bara väldigt enkla poser som vem som helst klarar av. Så du behöver inte oroa dig för det här, du har experthjälp på plats!

3) DU VET INTE VAD DU SKA GÖRA MED ALLA GRAVIDBILDER
Jag förstår att det kan kännas onödigt, vad ska man göra med 25 gravidbilder liksom? Men för det första behöver du ju inte välja 25 bilder. Så många favoriter har man sällan ändå. Du kan välja 2 eller 5 eller 8 eller hur många du vill. Min poäng är att du bara väljer ut de bilder du absolut älskar! Och när det gäller syftet kan du tänka att det inte bara är för din skull. Det är också för din lilla bebis, så att han eller hon ska ha ett vackert minne att se tillbaks på, från tiden i mammas mage.

4) DU VILL HELLRE VÄNTA OCH SPARA PENGAR TILL NYFÖDDFOTOGRAFERINGEN
En validerad poäng! Och om du absolut MÅSTE välja så skulle jag faktiskt ärligt talat också vänta och spara pengar till nyföddfotograferingen. Glöm bara inte att även nyföddfotograferingen behöver bokas redan under graviditeten för att vara garanterad en tid. Så många mammor väntar tills bebisen är född och missar chansen…
Jag vill också säga att många fotografer (inkl jag själv) erbjuder ett förmånligt paketpris om båda fotograferingarna bokas samtidigt. Så det behöver inte bli dubbelt bara för att man väljer att boka både gravidfotografering och nyföddfotografering.

5) JAG VILL JÄTTEGÄRNA BOKA EN GRAVIDFOTOGRAFERING MEN MIN PARTNER VILL INTE VARA MED
Jättetråkigt såklart, för det här bli ju nästan lite som era första familjebilder, fast bebisen inte kommit ut än. Men det går inte heller att tvinga någon till att fotograferas, som inte vill det. Men det GÅR faktiskt att boka in en fotografering själv om du vill ha de där vackra gravidbilderna på dig själv som du stolt kan visa upp för din bebis när han eller hon blir äldre. Då rekommenderar jag en minifotografering för gravid som är en kortare fotografering anpassad för enbart enskilda individer.

Klicka här för att läsa mer om minifotografering för gravid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Consent Management Platform by Real Cookie Banner