Varför du inte ska oroa dig för att det ska kännas stelt under familjefotograferingen

Är du det minsta lik många av de familjer som kontaktar mig för en familjefotografering, så är du troligtvis lite orolig för att det ska kännas stelt under familjefotograferingen. Därför har jag sammanställt en liten lista här på 3 anledningar till varför du faktiskt inte behöver oroa dig för just det!

1. Lek och mys i fokus under familjefotograferingen

Under familjefotograferingar blir det ofta en hel del lek och bus så att framförallt barnen ska tycka det är roligt. Men även mamma och pappa brukar hänga på och skratta och busa tillsammans vilket gör det hela till den rolig och härlig stund för familjen snarare än en stel “nu måste vi stå till och titta in i kameran”-fotografering. Det brukar också bli en hel del kramar och mys för att varva ner efter leken och för att komma riktigt riktigt nära.

2. Inga detaljerade eller svåra poser under familjefotograferingen

Eftersom det blir allra mest lek och bus och mys behövs inga detaljerade poser för att få de där härligt naturliga och kärleksfulla bilderna på er tillsammans som familj. Jag brukar ofta be om den där lite mer klassiska “titta in i kameran och se glad ut”-bilden mitt i leken för då är de naturliga leendena framme ändå. Det blir inte alls lika stelt när det sker lite i förbifarten sådär, innan man fortsätter leka.

Ibland kan jag be en familjemedlem att flytta en arm eller ett ben lite grann men det blir aldrig några svåra modellposer som man inte klarar av utan poseringen sker utifrån ert naturliga rörelsemönster när ni leker och myser tillsammans.

3. Vikten av att välja en fotograf till familjefotograferingen som man trivs med och litar på

Det här är a och o för att lättare kunna slappna av själv och känna lugn i stunden. Vet man att man valt rätt fotograf där personkemin känns helt hundra och fotografens arbetssätt är något som passar en själv och familjen så kommer det att kännas betydligt mer naturligt och också visa sig så i bilderna.

Det kan ju kännas svårt att veta på förhand huruvida personkemin fungerar med fotografen. Speciellt om man bara har kontakt via mail. Mitt tips är därför att alltid ha ett samtal med fotografen innan där du dels får möjlighet att prata om dina önskemål och visioner så att ni kan säkerställa att fotografen kan möta dem. Men också att ni båda får en känsla för hur ni fungerar ihop och om det känns naturligt och bra er emellan.

Om du vill prata mer med mig angående en eventuell familjefotografering kan du ringa mig på 073-963 32 91 eller kontakta mig via formuläret på min hemsida så tar vi det därifrån.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Consent Management Platform by Real Cookie Banner