PLANERA EN NYFÖDDFOTOGRAFERING – HUR GÅR DET TILL?

Du kanske tror att en nyföddfotografering är lite snabba bilder på en söt bebis och sedan är det bra? Jag förstår, det är lätt att tro det om man aldrig varit med om en nyföddfotografering tidigare. Därför är jag här för att tala om att det är så mycket mer än så. En nyföddfotografering är inte bara något som resulterar i fina bilder på din bebis. En nyföddfotografering är något vi designar tillsammans för att det ska passa er stil och er personlighet. Bilderna ska inte bara bli vackra, det ska bli bilder som verkligen känns som NI.

Så hur planerar man få en nyföddfotografering för att nå ett sådant resultat? Mycket av planeringen går ut på frågeställningar. Jag ställer frågor för att på bästa sätt få fram era önskemål och visioner. Ibland kan det nämligen vara svårt att uttrycka exakt vad man menar eller vill. Och ibland kan det också vara så att man uttrycker inte uppfattas på exakt samma sätt man avser, hos mottagaren. Så för att verkligen upptäcka och sätta ord på era visioner och er personliga stil, är det ett antal frågor och punkter vi går igenom.

FÖRHOPPNINGAR OCH OROSMOMENT
Jag kommer att vilja veta både vad ni hoppas på och drömmer om i samband med er nyföddfotografering. Men minst lika viktigt är det att ta reda på om det är något ni oroar er för eller känner er nervösa kring. I ett sådant här avseende är det otroligt viktigt att anlita en fotograf man litar på, så att man känner sig trygg med att dela med sig och öppna upp.

BILDER OCH FÄRGER NI DRAS TILL
En nyföddfotografering blir alltid lite på volley. Vad jag menar med det är att det alltid är på bebisens villkor – utifrån vad den klarar av rent fysiskt (olika bebisar är olika viga) och det aktuella måendet/humöret den dagen. Så det är alltid det som får styra. Därför finns aldrig någon garanti för att jag ska kunna utföra specifika poseringar med just er bebis. MEN – såklart finns det vissa bilder och vissa poser vi gillar lite extra. Och för att få en klarare bild av vad ni gillar och inte gillar lika mycket, kommer vi att gå igenom exempel. Vi kommer också att kika på färger, både de jag har i min studio och den färgskala som dominerar ert hem.

SYFTE – VAD VILL NI GÖRA MED BILDERNA
Det är en sak att ta bilder, det är en annan sak att se till att faktiskt göra något med dem också. Vi pratar om visioner och slutmål – ska bilderna hänga på väggen eller ska de sparas i ett album? Bilderna kommer nämligen att fotograferas olika beroende på vad slutmålet är. Ska bilderna hänga på väggen är det vanligt att majoriteten av bilderna är tagna lite mer på avstånd. Just för att kunna förstora ordentligt utan att bebisen blir oproportionerlig. Vill ni hellre bevara minnena från nyföddfotograferingen i ett album kan det bli lite fler när- och detaljbilder i urvalsgalleriet.

→ TIPS: Vad kan man göra med bilderna från nyföddfotograferingen?

FÖRBEREDELSER OCH KLÄDSEL
Kläder till bebisen under fotograferingen behövs förstås inte eftersom jag tillhandahåller all rekvisita. Däremot finns några olika möjligheter gällande kläder till er. Som en sista touch i att planera och designa er nyföddfotografering går vi givetvis igenom de olika valen. Jag informerar också om vilka förberedelser som är bra att göra inför nyföddfotograferingen för att försöka få ultimata förutsättningar för de allra bästa bilderna.

→ TIPS: 5 hemligheter för att maxa resultatet från nyföddfotograferingen

DESIGNBESLUT
Tillsammans designar vi fotograferingen i grova drag så de flesta beslut är fattade redan under planeringsstadiet. Men detaljbesluten fattar jag samma dag som nyföddfotograferingen. Dels innan när jag plockar fram rekvisita. Då går jag in i min kreativa bubbla och provar tyger och sjalar mot varandra, byter ut ett hårdband mot en mössa eller hämtar en annan korg än den jag tänkte från början. Just för att då har jag överblicken över helheten och kan se om det är någon del som inte passar in. Och kanske en annan del som passar bättre. Och en del beslut fattas också när bebisen väl kommer. Jag behöver känna efter vad bebisen klarar av och inte i poseringsväg. Och det tillsammans med aktuellt dagshumör hos bebisen får till sist avgöra exakt hur fotograferingen blir.

SAMMANFATTNING
För att sammanfatta kan man säga att planeringen för nyföddfotograferingen utgår från framförallt er personliga stil och syftet eller slutmålet med bilderna. Planeringen ligger sedan till grund för själva fotograferingen, men när dagen kommer är det ytterst bebisen som får styra hur det faktiskt går.

Vill du planera er nyföddfotografering tillsammans med mig? Kontakta mig för att berätta mer om er och era visioner så kanske vi får en möjlighet att jobba tillsammans!


Inte redo att kontakta mig än? Det gör inget! Jag har sammanställt en lista på 7 viktiga frågor att ställa till nyföddfotografen innan du bokar som du kan ladda ner så länge. Den är till för att du ska känna dig helt trygg med ditt beslut om fotograf och fått svar på det allra mest vitala innan en bokning genomförs.

7 VIKTIGA FRÅGOR ATT STÄLLA TILL FOTOGRAFEN INNAN DU BOKAR NYFÖDDFOTOGRAFERING

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Consent Management Platform by Real Cookie Banner